>>>Sultancik.com Resmi Facebook Sayfasý<<<

"Ýnsanlarýn en hayýrlýsý, insanlara faydalý olandýr!" (H. Þerif)

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasýndakiler gösteriliyor.
    Misafir Üye Dexter_ibrhm - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Bulunduðu yer
    Ýstanbul
    Ýsim
    Ýbrahim

Post Kanaryamýzý nasýl kendýmýze alýsýrýrýz

KANARYAMIZI KENDÝMÝZE ALIÞTIRMAK
    Kanaryamýz yavruysa bize zaten çok kolay alýþacaktýr tabi yanýnda baþka kanaryalar olmadýgý surece (istisnalar olabilir). Ama eger yetiþkin bir kanarya aldýysak (en fazla 1-2 yaþýnda) bizi biraz daha zorlayacaktýr ama bu onu alýþtýramayýz demek degil. kanaryalar insanlara alýþmaz veya evcilleþmez diyenler yanýlýyorlar bence.

Yetiþkin kanaryalar için (en fazla 1-2 yaþ):

Eve ilk geldiði günlerde ona 2-3 gün süre tanýyýn ki evin hareketine alýþsýn ilk gunlerde sizden cok korkacaktýr benim tavsiyem eve geldigi andan itibaren ona iyi bakmanýz bu 2-3 gün size güvenmesi için cok onemlidir. onu asla kafesin icine elinizi sokup yakalamaya calýþmayýn size güveni tamamen yok olur.

ilk 3-4 gün yapmanýz gereken: eve ýlk geldigi gun ona hýc dokunmayýn. basýnda dikilmeyin. 2. gün elinizi yavasca kafesin içine sokun ve ip,tel vs. yardýmý ile tuneginin bi ucuna yetiþebilecegi cekilde bir meyve asýn ama kanaryanýza kesinlkle dokunmayýn. ve ona ýlk geldýgý gunlerde kesýnlýkle bý banyoluk temýn edýn. meyve vermeye ýlk 4 gun boyunca kesýntýsýz devam edýn sonra daha duzenlý vermenýz gerekýyo tabýkýde ama ýlk gunlerde sýzý sevmesý ýcýn bunu yapmanýz cok ýyý olur.

ve kanaryanýz sýzý sevmeye baþladý tabý bu ýlk 4 gun gunde 2 kez 10 ar dakýka ellerýnýzý onun gorucegý ve uzak yerlere koyup onunla konusmayý kesýnýkle atlamayýn.

5.günden ýtýbaren meyve sebzelerýný duzenlý vermeye baslayýn. banyo vermeyede devam edýn zaten hep devam edýceksýnýz dýkkat edýn kanaryanýz usutmesýn.

kanaryanýz kesýnlýkle urkek olucaktýr ama umutsuz olmayýn sakýn 5. gun artýk duzene yavas yavas alýþmýs olucak. 5. gunden ýtýbaren (knuþmayýda hep devam ettýrýn). kanaryaya verdýgýnýz meyveyý ýnce býr sekýlde kýsip tellerýn arasýndan kolayca ulasýcagý býryere uzatýn ve oylece bekleyýn 10 dk kadar 5. gunden ýtýbaren bunu 4-5 gun devam ettýrýn ve sýze ýyýce alýþsýn.

sýra geldý kafesýn ýcýne elýnýzý sokup ustune kondurmaya bunun ýcýn yem meyve vs kullanabýlýrsýnýz elýnýzý onu korkutmaddan yavasca kafesýn ýcýne sokun cok açmayýn elýnýzý ve cok ýcerý sokmayýn gunde 1-2 kere bunu yapýn bu ýþlemý 2 gun bu sekýlde yapýn. ( kanaryanýz korka býlýr ama sýz yavasca sokun ve sadece bekleyýn meyve kullanýrsanýz ýyý olur)

þýmdý elýnýze alýþmýs olmalý alýþmadýgýný hýssedersenýz bunu 1-2 daha yapa bilirsiniz. tabikide bunu yapýnca kanaryanýn elýnýze konmasýný beklemeyýn cunku o sýzden korkuyor. bu ýþlem býttýkten sonra son seye gelýyoruz onu elýmýze kondurmak bu ýþlem cok uzun surebýlýr 1 hafta 10 gun býle surebýlýr ama sabretmelýyýz.

Onunla yalnýz olun ve parmagýnýzý tunek gibi tutup kafesýn ýcýne sokun ( meyveyý ýþaret parmagýnýzýn baþladýgý yere koyabýlýrsýnýz) ýlkte sýzden korkar ama sýz bunu hergun yapmaya devam edýn o daha az korkmaya baslayacaktýr 3-4 gun sonra artýk elýnýzý ona yavaþ yavaþ yaklaþtýrmaya baslayýn ve parmagýnýza atlasýn.

Arkadaþlar eger ben yardým edebýldýysem mutlu oldum. Dýkkat etmenýz gereken kuþunuzun hareketlerýne dýkkat etmek onu korkutmamak bu ýþlemlerý onla yalnýzken yapmak bu adýmlarý dýkkatlý bý þekýlde ýzleyýn ve kuþunuza göre bu ýþlemlerde kucuk degýsýklýkler yapabýlýrsýnýz ama ýlk gunlerý kesýnlýkle önemlýdýr kendýnýzý ona sevdýrýn ve dost olun

yavru kuþlara gelýnce onlara bu ýþlemlerý daha hýzlý bý þekýlde ýzleye býlýrsýnýz ama ben pek yavru kanarya bakmadýgým ýcýn pek býlmýyorum ama yavrular cok daha kolay alýsýr kesýnlýkle.

alýntý deðýldýr kesýnlýkle.

bu arada kanaryamýn adý 'Dexter'

Bence kanaryanýz en fazla 2 yaþýnda olabýlýr. yavruysa ýþýnýz gercekten kolay olacaktýr.
    Þunuda eklemek ýstýyorum kanaryanýzý ureme donemýnde veya tuy dokumundeyse onu cok zorlamayýn çunku odonemlerde cok agresýf olurlar.

Umarým yardýmcý olmuþumdur.
    ÞUNUDA EKLEYEBÝLÝRÝZ.
    BUNLARI YAPARKEN 2 GUNDE BIR FLN KAFESIN 1 KAPISINI 3-4 SAAT ACIK TUTABILIRSINIZ BÖYLECE SIZE DAHADA KOLAY ALIÞIR SÝZDEN ZARAR GELMIYICEGINI ANLAR

Konu Dexter_ibrhm tarafýndan (14-01-2012 Saat 20:14 ) deðiþtirilmiþtir.

Katýlýmcý Üye frohleben - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Bulunduðu yer
    Konya
    Ýsim
    Tuðberk Altýndal

Standart Cevap: Kanaryamýzý nasýl kendýmýze alýsýrýrýz

Ýbrahim güzel paylaþým kanaryalarý olanlar ya da almak isteyenler için güzel teþekkür ederiz.Birde yaþýný belirtmemiþsin hitap açýsýndan belirtsen iyi olur

Tecrübeli Özel Üye seda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Bulunduðu yer
    Konya
    Ýsim
    SeDa

gelir gelmez hýzlý bir baþlangýç olmuþ profil bilgilerinizi düzenleyip yeni üyeler kýsmýnda sizi ve evcilinizi tanýyabilirmiyiz.
    Merhamet ýsmarlama olmaz. Tatlý bir yaðmur gibi gökten düþer. Verene de, alana da yararlýdýr.

William Shakespeare

Tecrübeli Özel Üye burcu-ahmet - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Bulunduðu yer
    KONYA
    Ýsim
    BuRCu

güzel paylaþým olmuþ tesekkürler elinize saglýk. profil bilðilerinizide düzenlerseniz hitap acýsýndan daha hoþ olur ibrahim bey. yeni üyeler bölümünde de kendinizi ve kanaryanýzý tanýmak isteriz. iyi paylasýmlar dilerim saygýlar...

Cahil ile latife etme..çünkü onun dilinde bulunan zehir senin kalbini yaralar.. Hz. ALÝ...

Cahil ile Sohbet etmek güçtür bilene , Çünkü cahil ne gelirse söyler diline.(La Edri)

Yeni Üye SULTAN78 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Bulunduðu yer
    Karabük
    Ýsim
    Cemalettin

tebrikler.güzel paylaþým olmuþ.
    Sadi Þirazi : " Aþka uçma kanatlarýn yanar "
    Mevlana : " Aþka uçmadýktan sonra kanatlar neye yarar? "
    Yunus Emre : '' Aþka vardýktan sonra kanadý kim arar? ''

Bulunduðu yer
    Ýstanbul
    Ýsim
    Ýbrahim

Tamam düzenliyicem zaten bu paylaþýmý yapmak ýstedýgm ýcýn uye oldum bu foruma cunku gercekten hýc býyerde yazmýyodu bende yazmak ýstedým. Ben tesekkur ederým.

Bulunduðu yer
    Ýstanbul
    Ýsim
    Ýbrahim

Arkadaþlar ben yený aldýgým kanaryamýn kafesýný 3 gundur acýyorum ve þuan dýþarda gezýnýyo arada bý ýcerý gýrýp yem yýyo hala benden korkuyo býraz ama kendýný rahat hýssedýyo sýzde bunu yaparken özellýkle usttaraftaký dar ve kusunuzun gýrebýlecegý yerleri kapatýn ona zarar gelmesýn
    Herkes 1 Miktar Zalim...

Bulunduðu yer
    Ýstanbul
    Ýsim
    Ýbrahim

Ve cok acýktý gercekten sýmdý gýrdý kafese ve baya yedý yaný su flnda ýctý. Ama benden kacýyo yaný ona zarar getýrebýlecek yerlerý kapattýktan sonra ýstedýgý kadar gezsýn dýþarda ama cok gezmesýnýn tek kotu yonu kýþýn yaný zayýflýyor ve gecelerý usuye býlýyor öyle ýþte mutlu oldum suan
    Herkes 1 Miktar Zalim...

Bu Konuyu Paylaþýn !

Bu Konuyu Paylaþýn !